În Duminica a XXIX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din orașul Negrești, protopopiatul Vaslui.

În cuvântul de învățătură, Părintele Episcop Ignatie a scos în evidență principalele semnificații ale pericopei evanghelice a Vindecării celor 10 leproși: „Domnul Hristos vrea să ne învețe că accentul de greutate în ceea ce înseamnă îndemnul de a fi recunoscător nu trebuie să cadă pe cel ce face binele, ci pe cel care beneficiază. Prin urmare ne învață să nu așteptăm recunoștința atunci când facem un bine cuiva(...) Dumnezeu nu reproșează, este de o discreție excepțională. Dumnezeu nu cere recunoștință pentru binele de care noi ne bucurăm. Nu vrea să se știe că este de la El. Multe nu le merităm.(...)

Trăim într-o lume în care nu mai avem exercițiul recunoștinței. Dumnezeu ne cere ca pentru orice bine de care te bucuri, să mulțumești. De multe ori gesturile nesemnificative, contează foarte mult.

Fapta bună pentru care nu așteptăm recunoaștere, este cea pentru care vom primi răsplată de la Dumnezeu. Cu cât nu aștepți mulțumire pentru binele făcut, cu atât răsplătirea va veni însutit. Este mare păcat să cerșim recunoștința atunci când facem un bine celor de lângă noi!”

Preasfinția Sa a oferit preotului paroh, Virgil Dudău, Sfântul Antimis, iar la finalul Sfintei Liturghii, a sfințit o icoană impunătoare ce reprezintă Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, hramul bisericii.

Ultimele articole