Ieri, 29 octombrie 2018, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat la biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel, situată în cartierul ieșean Moara de Vânt, slujba înmormântării tânărului Bogdan Chiroșcă, fiul preotului Ionel Chiroșcă, de la Parohia Zăpodeni de Sus, din cadrul Protopopiatului Vaslui, mutat la cele veșnice ca urmare a unui tragic acident.

La acest moment dureros din viața familiei părintelui Ionel Chiroșcă, alături de Părintele Episcop Ignatie, de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi și de preoții slujitori ai parohiei ieșene, s-a rugat pentru odihna sufletului adormitului în Domnul un însemnat sobor de preoți din cadrul Protopopiatului Vaslui, veniți alături de părintele protopop Adrian Chirvasă și de alți colegi de slujire ai tatălui îndurerat, să petreacă pe ultimul drum pământesc pe cel plecat devreme spre împărăția iubirii lui Dumnezeu. Rugăciunile de prohodire au fost însoțite de prezența și compasiunea unui număr mare de tineri prieteni ai celui adormit.

Cu acest prilej, Părintele Episcop Ignatie a adresat un cuvânt de mângâiere și condoleanțe familiei, dar și celor prezenți, în care a menționat: „Bogdan a plecat mult prea devreme dintre noi și nu cum am gândi noi oamenii... Întotdeauna când cineva foarte drag nouă pleacă în lumea de dincolo, este un moment de înțelepciune să medităm asupra propriei noastre vieți, pentru că Dumnezeu nu ne-a creat să murim.... Păcatul este cel care a atras după sine în existența noastră moartea, încât aceasta a devenit o realitate care, paradoxal, ne învață cum trebuie să fim, cum trebuie să ne comportăm față de aproapele nostru... În aceste momente, Hristos ne dă această nădejde că moartea poate fi biruită, ne încredințează că moartea nu este o realitate definitivă, El Însuși a înviat mai întâi pentru noi, ca să ne încredințeze că dincolo de ea este veșnicia, starea de comuniune cu Dumnezeu... Rugăm pe Dumnezeu să-l ierte pe Bogdan și să mângâie pe cei dragi și vă îndemn ca prin rugăciune să-l însoțiți pe cel plecat dintre noi”.

Ultimele articole