În a treia zi de Paști, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit Sfânta Liturghie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, la biserica „Talpalari” din Iași.

Explicând semnificațiile arătării Domnului Hristos, după Înviere, ucenicilor Luca și Cleopa, în drumul lor spre Emaus, Preasfinția Sa a afirmat: „Când Hristos devine nevăzut, de fapt devine văzut pentru inimile lor. Și încep să dea mărturie despre experiența avută pe drumul spre Emaus. Si noi putem deveni oameni ai Învierii. Cum? Să fim, în primul rând, oameni sinceri. Să ne eliberăm de măștile pe care ni le punem! Chiar și față de noi înșine, ne este frică de o confruntare reală chiar și cu noi înșine. Să încercăm să ne asumăm starea în care suntem.”

Modul în care ne întâlnim cu Hristos deplin este Sfânta Împărtășanie, a mai afirmat Părintele Episcop Ignatie: „Hristos ne poate vorbi prin oricine. Dar nu avem ochi ca să-L vedem, dacă nu ne pregătim inima prin Împărtășanie. Împărtășania te ajută să ai experiența lui Hristos cel Înviat.(…) Credința înseamnă întâlnire. Așa cum s-a întâmplat cu cei doi ucenici din Evanghelie, L-au cunoscut pe Hristos abia când nu L-au mai văzut. Hristos nu vorbise minții lor, ci inimii. Și nu e vorba aici de sentimentalism. ”

După Sfânta Liturghie, Ierarhul Hușilor a oficiat Taina Sfântului Botez pentru pruncul Macarie al familiei Lucian și Daniela Pop, români stabiliți în Marea Britanie.

Ultimele articole