Marți, 5 decembrie, după oficierea Sfintei Liturghii în biserica parohiei Murgeni, Preasfinţitul Ignatie, Episcopul Hușilor, însoţit de părintele protopop Vasile Lăiu și de primarul oraşului, dl. Ioan Buta, a vizitat Spitalul de Psihiatrie din Murgeni.

Aici a fost întâmpinat de managerul instituţiei, domnul Carp Ionel, care a prezentat activitățile derulate de personalul ce lucrează aici.

Cel mai emoţionant moment l-a constituit întâlnirea cu pacienţii internaţi, care l-au colindat pe episcopul venit să-i binecuvinteze şi să-i mângâie.

Preasfinţitul Ignatie le-a mulţumit colindătorilor tot prin colind, binecuvântându-i pe fiecare în parte, oferindu-le cărţi de rugăciune şi iconiţe.

Plecând de la Murgeni, Preasfinţia Sa a ţinut să viziteze şi şantierul noului Centru Social din filia Floreni a Parohiei Rai, localitate vecină cu Murgeniul, păstorită de părintele Mereuţă Dan, care i-a prezentat Ierarhului proiectul în derulare, început anul acesta, ce are ca obiectiv construirea unui aşezământ social pentru copiii defavorizaţi din zonă.

Ultimele articole