Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor a săvârșit marți dimineață Sfânta Liturghie în mijlocul obștii Mănăstirii Dimitrie Cantemir din jud. Vaslui.

În cuvântul de învățătură rostit a adresat mai multe îndemnuri duhovnicești pentru păstrarea  și cultivarea lăuntrică:

„Să avem grijă de sufletul nostru, să nu lăsăm să crească buruienile invidiei, ale răutății, si tot ceea ce tine de păcat. Gheron Iosif Isihastul spune într-una din scrisorile lui că nimic nu iubeste Maica Domnului mai mult decât curăția lăuntrică, a minții, a inimii, ....cel mai greu e să ai grijă de ograda sufletului tău. Noi nu putem să primim starea aceasta, dacă nu ne împărtășim de Hristos cât mai des... Un om care are mintea curată este un om înțelept, un om care are întotdeauna o stare de echilibru...nu cade în extreme, însă când este patimă în noi, suntem tulburați, agitați. Evanghelia ne îndeamnă să fim atenți la mintea noastră, la inima noastră, prin spovedanie și împărtășanie, prin rugăciunea inimii sau rugăciunea lui Iisus.”

 Arhim. Serafim Bodnar, consilierul economic al Episcopiei Hușilor a prezentat Preasfinției Sale  parcursul istoric al mănăstirii precum și realitățile vieții cotidiene.