Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, s-a întâlnit, în după-amiaza zilei de miercuri, 2 august 2023, cu copiii și tinerii participanți la tabăra rurală „Copilărie și credință”, desfășurată în perioada 30 iulie-2 august 2023, în localitatea Bălțați, filie a Parohiei Crăsnășeni, Protopopiatul Huși.

Aproximativ 130 de copii și tineri din satele Crăsnășeni, Leoști și Bălțați s-au bucurat, timp de patru zile, de programul de tabără dedicat special pentru ei.

 Au avut parte de ateliere tematice și de activități educative non-formale, susținute de voluntarii Asociației „JoyCamps Romania”, precum: comunicare, prim-ajutor, orientare și supraviețuire în natură, magic-hands, tir cu arcul, spiritualitate, drumeție, muzică, dans, vânătoare de comori, foc de tabără, și multe alte programe surpriză.

Pe lângă acestea, copiii au participat zilnic la rugăciunile de dimineață și de seară, precum și la Sfânta Liturghie, la care toți copiii s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Activitățile s-au încheiat cu un foc de tabără.

„Miercuri după-amiază, copiii au vizionat filmul taberei, au participat la vânătoarea de comori, au stat de vorbă cu Părintele Episcop Ignatie și s-au bucurat împreună de surprizele pregătite cu prilejul focului de tabără.

Tabăra de la Bălțați este a 6-a din cele 11 tabere organizate de Episcopia Hușilor, în perioada 1 iulie – 8 septembrie 2023”, a menționat părintele consilier eparhial Marian Dumitru Rugină, coordonatorul programului de tabere.

Anul acesta  se desfășoară a V-a ediție a proiectului de tabere rurale pentru copii și tineri „Copilărie și credință”. Pe tot parcursul verii, Episcopia Hușilor este prezentă, prin cele 11 tabere organizate, în 27 de comunități rurale și una urbană.

Până în prezent, peste 800 de copii și tineri, din diferite comunități rurale ale județului Vaslui, au beneficiat de acest program.