Vineri, 29 martie 2019, de la ora 10.00, în sala „Nicolae Ivan” a Centrului eparhial din Cluj-Napoca, a avut loc întâlnirea consultativă a reprezentanților departamentelor de tineret din cadrul celor trei eparhii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. La această întâlnire, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat şi Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Activitățile cu tinerii reprezintă o prioritate pastorală a Bisericii Ortodoxe Române, fapt ce presupune o bună comunicare, dar și elaborarea unor proiecte și strategii comune.

Înaltpreasfințitul Părinte  Mitropolit Andrei le-a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, vorbindu-le despre responsabilitatea formării generației tinere și despre greutățile întâmpinate de tineri în societatea actuală.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, le-a transmis reprezentanților câteva gânduri duhovnicești, evidențiind faptul că trebuie să acorde o mai mare importanță misiunii cu tinerii prezenți în spațiul online:

Să nu mai fim atât de captivi strategiilor clasice în ceea ce priveşte misiunea cu tinerii. Avem nevoie de o prezenţă mult mai competentă în social-media, în spaţiul online. Să încercăm să fim prezenţi pentru a schimba paradigma de comunicare cu tinerii. Există acest univers paralel, social-media, şi sunt foarte mulţi tineri conectaţi. Trebuie avem un mesaj şi pentru aceştia.

"Să acordăm mai multă atenţie misiunii cu tinerii în spaţiul online!"

„În dialogul cu tinerii trebuie să avem această capacitate extraordinară de a transmite modul de viaţă în Hristos care să fie la fel de atractiv, să trezească un interes tot atât de mare, aşa cum trezeşte tot ceea ce ţine de viaţa seculară. (...)

Nu pot concepe un ortodox care să nu fie elegant, să nu aibă nobleţe, să nu aibă un discurs al îngăduinţei şi al dragostei. Prin tot ceea ce facem trebuie să transmitem un mod de viaţă în Hristos care este autentic şi foarte frumos. Nouă ne revine datoria ca, prin limbajul pe care îl folosim, tinerii să spună: Da! Este minunat să trăim în Hristos! Să oferim o alternativă la toate căutările pe care le au tinerii!"

Sursa, foto credit: www.mitropolia-clujului.ro

Ultimele articole