În după-amiaza zilei de miercuri, 12 decembrie a.c., Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba Acatistului Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, în biserica localității Bereasa, filie a Parohiei Dănești, Protopopiatul Vaslui. Preasfinția Sa a fost însoțit de părinții protopopi Adrian Chirvasă și Vasile Lăiu.

În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul Hușilor a vorbit despre puterea credinței curate, pornind de virtuțile Sfântului Ierarh Spiridon:

„Una dintre calitățile pe care le-a avut Sfântul Ierarh Spiridon, a fost credința puternică în Dumnezeu, credință despre care Hristos ne spune că trebuie să o avem în așa măsură, încât atunci când cerem ceva, deja să credem că am primit. Este foarte greu acest lucru! Noi cerem de la Dumnezeu foarte multe lucruri și avem, poate, o brumă de nădejde că vom și primi, însă să ajungi la acea trăire despre care ne spune Hristos, când ceri ceva să crezi că deja ai primit, este și darul lui Dumnezeu. Credința nu se obține numai pe cale intelectuală, nu este un proces cognitiv exclusiv al minții noastre. Credința este și înțelegere și pricepere, este și ceva din ceea ce raționalizăm, dar presupune și ceva mai presus decât toate acestea, este un mare dar al lui Dumnezeu. Iar Dumnezeu așează acest dar al credinței în sufletele celor care sunt capabili să o primească. Așa cum s-a întâmplat cu Sfântul Spiridon, un om simplu, dar foarte înțelept. (...) Un om credincios este și un om înțelept. Dacă nu este înțelept, nu este credincios, doar se crede credincios.”

Vizita Părintelui Episcop Ignatie a fost ocazionată, după propria mărturisire, de dorința de a o sărbători, împreună cu întreaga comunitate, pe doamna Elena Stănescu, la împlinirea a 100 de ani de viață: „Mă bucur foarte mult că am putut să vin pentru a o sărbători frumos pe doamna Elena Stănescu, fiică a satului Bereasa, care împlinește 100 de ani, și pentru a face o rugăciune de mulțumire, pentru sănătatea dumneaei. Îi dorim ani mulți, dumneaei este deodată cu România Mare, cu acest miracol, unirea Transilvaniei, Bucovinei și Basarabiei cu Țara Mamă!”

Preasfințitul Ignatie i-a oferit în dar un buchet de flori și un ajutor financiar, iar părintele paroh Bogdan Apostu, o plachetă aniversară.

 

Ultimele articole