Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat luni, 10 septembrie, slujba de Te Deum la Catedrala Episcopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Huși, cu ocazia începerii noului an școlar.

Au participat la acest eveniment, alături de elevi și de cadrele didactice, domnul deputat Aurel Căciulă și domnul primar al municipiului Huși, Ioan Ciupilan.

În cuvântul adresat celor prezenți, Ierarhul Hușilor i-a îndemnat deopotrivă, pe profesori și pe elevi, să cultive performanța, atât în viața personală cât și în actul didactic:

Cuvântul lui Dumnezeu și tot ceea ce poate să îl înnobileze pe om rodește doar într-o inimă bună și curată. Aceasta este vocația Bisericii, să avem grijă ca sufletele tinerilor să fie bune și curate, pentru a avea disponibilitatea să asimileze ceea ce cadrele didactice le împărtășesc de la catedră. (...)

Biserica niciodată nu încurajează superficialitatea în niciun sector al vieții ei. Întotdeauna Biserica are ca deziderat excelența, atât ca formare spirituală, cât și în actul educativ.

În lumea în care trăim, un om informat devine un om credibil. Un om fără cultură nu prezintă niciun fel de credibilitate. Poți convinge pe cineva că ești un om educat, elegant, civilizat, doar prin ceea ce ai în minte. (...) Defrișați pădurea cărților ca să vă mobilați mintea!”

La final, părintele Andrei Dragoș Zăgan, directorul Seminarului, a mulțumit Preasfințitului Părinte Ignatie pentru binecuvântarea și îndemnurile adresate. A urmat apoi mesajul transmis de domnul Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, care i-a încurajat pe elevi și a reiterat sprijinul pe care îl acordă actului didactic de calitate.

Ultimele articole