Joi, 7 noiembrie 2019, Părintele Episcop Ignatie al Huşilor a binecuvântat lucrările de extindere efectuate la Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din Bârlad, ce este parte integrantă a Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Părintele Episcop Ignatie, însoţit de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi, a venit în mijlocul copiilor şi a celor care au făcut posibile lucrările de extindere, binecuvântând noul corp de clădire ,,Casa Bucuriei, format din sală de studiu, sală de recreere și birouri, precum și casa parohială a Parohiei „Sfântul Gheorghe”:

„Este o mare bucurie să constat că la aproape un an de zile de la inaugurarea acestui centru, părintele Adrian  Ţapu şi doamna preoteasă Mihaela şi-au asumat această misiune de a fi în sufletul acestor copilaşi.

Ne propunem ca fiecare centru social al Episcopiei noastre să fie, în primul rând, un loc al dragostei. Copiii să primească dragoste prin toate activităţile care fac parte din buna desfăşurare a unui astfel de aşezământ.

Centrul acesta este pus în slujba dragostei şi a inocenţei.

 Ori de câte ori îi slujim pe copii, nu facem altceva decât să slujim dragostea şi inocenţa”.

Totodată Părintele Episcop Ignatie a mulţumit celor care au sprijinit şi sprijină la modul concret activităţile centrului, în special domnului Constantin Duluţe.

Ierarhul Huşilor a felicitat pe toţi cei care poartă numele sfinţilor îngeri şi a oferit daruri celor mici.

Aşezământul Social „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” al Asociației Filantropia Ortodoxă Huși este coordonat de doamna Mihaela Ţapu. Aşezământul dispune de două module de asistență socială pentru 50 de beneficiari: un Centru de zi pentru 25 de copii și un Serviciu de îngrijire la domiciliu pentru 25 de persoane vârstnice. Partener al acestuia este şi Consiliul local Bârlad.

Ultimele articole