Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor a participat, în zilele de 24 și 25 mai 2023, la programul cultural și spiritual prilejuit de împlinirea, pe 25 mai, a 15 ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Episcop Timotei și, totodată, 15 ani de la întronizarea ca prim episcop ortodox român al Peninsulei iberice.

În după-amiaza zilei de miercuri 24 mai 2025, Preasfințitul Părinte Episcop  Ignatie a săvârșit slujba Vecerniei Mari și a Litiei în Catedrala Episcopală a românilor ortodocși din Madrid.

După momentul de slujbei, a urmat, potrivit site-ului www.obispadoortodoxo.es, un program cultural-artistic dedicat Preasfințitului Părinte Timotei, în cadrul căruia a fost lansat volumul de predici semnat de Preasfinția Sa: „Predicând cu timp și fără timp. Cuvinte pastorale”, atât în limba română cât și în limba spaniolă. Au fost prezentate și noile cărți de cult apărute în limba spaniolă: Eucologio (Molitfelnic), La Santa y Divina Liturgia de San Juan Crisostomo (Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur) și Acatistul Sfintei Cecilia în ediție bilingvă, toate apărute la Editura Byzantion a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

sursa: www.obispadoortodoxo.es

Ultimele articole