În perioada 15-19 mai 2024 s-a desfășurat, la Craiova, etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare „Cultură și spiritualitate românească” – gimnaziu, competiție de excelență, ce propune o abordare interdisciplinară a conținuturilor celor două discipline, limba și literatura română și religie, la această olimpiadă participând elevi cu aptitudini, înclinații și interese deosebite pentru disciplinele limba și literatura română și religie.

În urma probelor susținute, elevii vasluieni s-au distins prin premiile obținute, reconfirmând respectul pentru valorile morale și culturale românești, precum și pentru excelența în educație: elevele Mititelu C. C. Ecaterina-Elena, clasa a V-a, Școala Gimnazială ,,Constantin Parfene” Vaslui, profesori îndrumători Alexa Elena și Matcașu Irina Mihaela și Mucileanu B.V. Teodora, clasa a VI-a, Școala Gimnazială „Elena Cuza” Vaslui, profesori îndrumători Șfaițer Diana și Cucorianu Ileana au obținut premii speciale.

Din lotul județului Vaslui, însoțit de doamna profesor Tănasă Cornelia de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, au făcut parte și elevele: Liță C. Anastasia, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad, profesori îndrumători Dumitriu-Broștic Elena și Vîrlan Sorinel; Țîrcă D.F. Ana Maria, clasa a VII-a, Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Vaslui, profesori îndrumători Ionașcu Raluca și Matu Maria și Corogeanu C. Iustina Daniela, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui, profesori îndrumători Vătămanu Florența și Tănasă Cornelia.

Etapa națională a Olimpiadei interdisciplinare de limba și literatura română și religie „Cultură și spiritualitate românească”, secțiunea liceu, se va desfășura la Baia Mare, în perioada 22-26 mai 2024.