În dimineața zilei de 16 noiembrie, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oferit Sfântul Antimis și a slujit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfântul Nicolae” din municipiul Huși. 

Aici a fost întâmpinat de părintele Marius - Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huși, de părintele Paul Rariță, consilierul administrativ al Episcopiei Hușilor şi parohul acestei biserici, precum și de preoții din Protopopiatul Huși.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre importanța împărtășirii cât mai dese cu Hristos, menționând că, din păcate, secularizarea vine din interior, deoarece oamenii nu mai au dorința împărtășirii cu Hristos:

„Rațiunea Sfintei Liturghii este împărtășirea cu Trupul și Sângele lui Hristos. O anumită secularizare din interior este cea în care ne îndepărtăm de dorul, de dragostea de a-L primi pe Hristos în timpul Sfintei Liturghii.  Noi încercăm, pe cât ne stă în putință, să fim cât mai pregătiți să îl primim pe Hristos, dar oare vom fi vreodată cu adevărat pregătiți pentru a-L primi?

Fiind în starea de puritate și de curățenie, suntem mai atenți unii la alții, chiar dacă nu ne știm foarte bine, fără a avea în minte vreo prejudecată. Vreau să rămânem în această stare de curățenie în continuare.(...)

Mulțumim lui Dumnezeu pentru această bucurie de a sluji, de a ne ruga împreună și mai ales, de a ne împărtăși cu toții. În Biserica primară toți știau că prin Împărtășanie formăm Biserica. Împărtășania și Sfânta Liturghie sunt cele care formează Biserica, nu simpla participare a cuiva la biserică înseamnă și faptul că ești membru al Bisericii, ci Împărtășania îți reîmprospătează această calitate de membru al Bisericii lui Hristos.”

După Sfânta Liturghie, preoții s-au întrunit în conferința semestrială de toamnă.

Conferința a avut loc în sala de ședințe a Protopopiatului Huși și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Ea a debutat cu vizionarea unui film documentar realizat de Trinitas Tv despre personalitatea Patriarhului Iustinian Marina.

În partea a doua a întâlnirii, Preasfinția Sa a făcut cunoștință cu fiecare preot în parte, trecând totodată în revistă principalele direcţii pastorale pe care le doreşte intensificate în perioada următoare.

Ultimele articole