Peste 1000 de ghiozdane noi, complet echipate, au ajuns deja la beneficiari, în cadrul celei de-a VI-a ediții a programului eparhial „Un ghiozdan pentru noul an școlar”. Campania continuă în mai multe comunități din Episcopia Hușilor și din Basarabia.

Cu mai puțin de o săptămână înainte de debutul noului an școlar, Episcopia Hușilor, prin Asociația „Filantropia Ortodoxă” Huși, a venit în întâmpinarea micuților proveniți din familii care cu greu ar putea să le ofere toate cele necesare începutului școlii.

Încă de marți, 5 septembrie 2023, echipa Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, a ajuns în localitățile Slobozia, Racova, Armășoaia, Cursești Vale, Cursești Deal, Avrămești, Călimănești, Voinesti, Obârșeni, Corodești, Chetrosu și Drăxeni.

„Chipurile pline de bucurie ale celor mici sunt cea mai bună mărturie a utilității unui astfel de demers și a investiției pe care suntem datori să o facem în educație. Cu ajutorul Părintelui Episcop Ignatie și al prietenilor Asociației noastre, mergem și anul acesta înspre comunitățile cele mai defavorizate, atât din cuprinsul Episcopiei noastre, cât și din Basarabia, pentru a le fi alături la începutul școlii și pentru a le întreține speranța că doar prin educație și solidaritate pot să își depășească condiția”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.

Miercuri, 6 septembrie, a fost rândul copiilor beneficiari ai Centrelor de zi din cadrul Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși să primească noile rechizite și ghiozdane.

Echipa „Filantropia Ortodoxă” Huși a mers, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie și la un Centru de reeducare pentru minori din Basarabia, precum și la mai multe comunități de acolo, oferindu-le cele necesare pentru începutul noului an școlar.

Campania continuă și în zilele următoare, angajații și voluntarii Asociației Filantropia Ortodoxă a Episcopiei Hușilor, străduindu-se să ajungă personal la cât mai mulți beneficiari.