Miercuri, 30 octombrie 2019, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, însoțiți de o delegație de la ambele Centre eparhiale, au vizitat două așezăminte sociale din Episcopia Hușilor.

Cei doi ierarhi au vizitat Așezământul Social „Sfântul Gheorghe” din Ghermănești și Așezământul Social „Sfântul Nicolae” Fălciu. Părintele Vladimir Beregoi, consilier economic și social al Eparhiei Hușilor, a prezentat activitatea social-filantropică a celor două centre: „În ambele centre funcționează programe de tip «școala după școală», unde copiii primesc o masă caldă și își fac temele alături de pedagogii noștri. La centrul de la Ghermănești funcționează, în plus față de celelalte centre, și locuințe de tip familial, unde 12 copii vor locui permanent. De asemenea, nu i-am uitat nici pe bătrânii singuri și neputincioși, astfel că, la nivelul fiecărui centru, avem în grija noastră un număr mare de persoane vârstnice care primesc zilnic o masă caldă la domiciliu, precum și asistență medicală și alte servicii de care depind in mod constant”.

IPS Părinte Serafim a fost însoțit PS Părinte Ignatie, alături de părintele Chiril Socaciu și de părintele Klaus Helmut Klein de la Crucea Roșie Bavareza, cel care a reușit să aducă o ambulanță în mod gratuit pentru centrul medical al Episcopiei Hușilor. Părintele Klaus Klein, după oficierea slujbei de binecuvântare a autospecialei, a declarat: „Nu sunt omul vorbelor multe, sunt mai mult omul faptelor. Mă bucur că am putut fi de folos pentru acestă zonă din România și pot spune cu tărie că Binele nu are granițe”.

Părintele Mitropolit Serafim le-a împărțit daruri copilașilor și s-a rugat împreună cu ei. (Marian-Dumitru Rugină)

Ultimele articole