În perioada 6-8 mai 2022, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie, în „Satul de vacanță” din comuna Pădureni, sesiunea de formare a voluntarilor și animatorilor care vor participa la taberele „Copilărie și Credință”, ediția a IV-a, iunie-septembrie 2022, organizate de Episcopia Hușilor, în parteneriat cu Asociația „JoyCamps Romania”.
La acest eveniment au participat 40 de elevi de liceu, studenți și masteranzi, invitată specială fiind Bianca Elena Matei, psihotraumatolog, membru fondator „Orthopraxis”.
Tinerii au parcurs două sesiuni de lucru, prima axată pe intercunoaștere, și a doua practică, pentru alcătuirea și designul atelierelor de lucru din fiecare tabără.
„Formarea viitorilor animatori socio-educativi este foarte importantă, deoarece aici se încheagă echipa, creierul fiecărei tabere. Au fost trei zile cu un program încărcat, în care am putut lua parte la sesiunile coordonate de doamna Bianca Elena Matei, care cunoaște foarte bine domeniul educației nonformale, este profesionistă în ceea ce privește coeziunea unui grup, precum și pentru tema atingerii scopului nostru, aceea de a-i bucura pe copiii din satele unde mergem. Mulțumesc, cu deosebită gratitudine, Preasfințitului Părinte Ignatie, pentru binecuvântarea organizării și în acest an a programului de tabere misionare rurale și pentru sprijinul acordat desfășurării acestui eveniment. Mulțumesc, de asemenea, Consiliului Județean Vaslui și Primăriei Comunei Pădureni, care investesc multe resurse în domeniul educației și culturii și care au mijlocit șederea noastră aici”, a menționat domnul consilier eparhial Marian Dumitru Rugină.
În Episcopia Hușilor, proiectul de tabere misionare „Copilărie și credință” se defășoară la inițiativa Părintelui Episcop Ignatie, începând cu anul 2018, în parteneriat cu Asociația „JoyCamps Romania”, care implementează activitățile și atelierele taberelor, cu ajutorul voluntarilor, animatori socio-educativi, pe tot parcursul verii.
Copiii beneficiari participă la atelierele de creație handmade, brățări și cruciulițe, muzică și spiritualitate, dans și sport, prim-ajutor, dar și tir cu arcul sau orientare în natură. Cu prilejul acestor workshopuri și ateliere tematice, participanții pot descoperi credința ortodoxă prin activitățile, jocurile și momentele petrecute cu animatorii socio-educativi voluntari.Totodată, tinerii iau parte la rugăciunile de dimineață și de seară oficiate alături de preoții organizatori. Fiecare tabără se încheie cu Sfânta Liturghie, unde toți participanții se împărtășesc cu Trupul și Sângele Domnului.