Ediția a III-a a Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Vaslui, desfășurată pe tot parcursul zilei de sâmbătă, 21 august 2021, s-a încheiat cu un spectacol în Parcul Copou din municipiul Vaslui, la care au participat solistele de muzică populară Raluca Radu, Denisa Ciobanu și Teodora Panainte, iar invitata specială a evenimentului a fost cântăreața Ioana Ignat.

La finalul unei zile pline de momente speciale (Liturghie, conferință, sesiuni de comunicări și concert) Părintele Episcop Ignatie a transmis tinerilor prezenți îndemnul de a rămâne limpezi, curați, răzbătători și cu mult discernământ:

„Cred că foarte mulți dintre voi ați fost la munte și știți ce înseamnă un pârâiaș de munte. Înseamnă limpezime, foarte multă curăție și răzbatere.

Așa vă doresc tuturor: să fiți ca un pârâiaș de munte, limpezi, curați și răzbătători. Aceasta a fost intenția întâlnirii noastre de astăzi.

Am început cu rugăciune, cu Sfânta Liturghie de dimineață, am avut conferința cu părintele Hrisostom Rădășanu, care ne-a vorbit despre discernământ - despre acel licăr de deșteptăciune pe care ar trebui să îl avem în viața noastră, să luăm deciziile cele mai bune pentru noi, care ne valorizează ca oameni”.

De asemenea, le-a mulțumit tuturor celor implicați în organizarea acestei manifestări, Consiliului Județean Vaslui - cofinanțatorul evenimentul, Primăriei Vaslui, care a pus la dispoziție logistica, și tuturor voluntarilor.

În mod deosebit Ierarhul Hușilor le-a adresat mulțumiri solistelor Ioana Ignat, Raluca Radu, Teodora Panaite și Denisa Ciobanu, care au făcut ca spectacolul din partea a doua a programului ITOV 2021 să fie unul memorabil pentru toți tinerii prezenți, mai cu seamă că participarea lor a fost pro bono.

În semn de recunoștință pentru participarea la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși Vaslui 2021, precum și pentru faptul că prin structura sa sufletească și prin asumarea publică a crezului creștin, transmite tuturor valorile credinței noastre, Părintele Episcop Ignatie i-a oferit solistei Ioana Ignat Diploma de vrednicie „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” a Episcopiei Hușilor.