Zeci de studenți, invitați și cadre universitare au participat marți seară, 16 octombrie 2018, la lansarea volumului „Leacuri contra evlaviei”, publicat de părintele prof. dr. George Remete. Totodată, cel care a realizat o recenzie asupra lucrării a fost Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. Întâlnirea a fost moderată de părintele Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Iași.
Sala „Sinaxar” din cadrul Muzeului Mitropolitan din Iași a fost, în cursul serii de marți, 16 octombrie a.c., gazda unui eveniment la nivel academic, părintele prof. univ. dr. George Remete, cadrul didactic al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, lansându-și ultima carte „Leacuri contra evlaviei”, volum apărut la Editura Paideia. Activitatea, organizată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, Episcopia Huşilor și Facultatea de Teologie Ortodoxă "Dumitru Stăniloae" din Iaşi a adunat, timp de două ore, în sala Ansamblului Mitropolitan zeci de invitați, preoți, profesori universitari, studenți dar și iubitori de lectură teologică.
La eveniment a fost prezent și PS Ignatie, Episcopul Hușilor, care a realizat o scurtă descriere a volumului părintelui profesor George Remete, arătând că lucrarea de față reprezintă o expunere directă a adevărului: „În momentul în care am citit această carte m-am gândit la Steinhardt, pentru că Steinhardt avea întotdeauna curajul aceasta al rostirii adevărului, al asumării greșelilor din rostirea adevărului. Nu camufla, nu cosmetiza, nu venea cu tot felul de eufemisme, era foarte direct. Cei care l-ați citit, cred că îmi puteți confirma. Părintele Remete face același lucru, nu-și cosmetizează gândurile, ideile, convingerile, le dă drumul exact așa cum le simte, și tocmai datorită acestui lucru, eu le simt ca fiind autentice, ca fiind adevărate”.
„Despre cartea mea cred că trebuie să spun că titlul este provocator. Bineînțeles, este intenționat provocator, dar întemeiat. De ce? Toate evenimentele recente dovedesc acest lucru. Omul se complace în evlavia falsă, acesta este adevărul: în falsitate, în minciună, într-o mulțime de prejudecăți și închipuiri. Ne complacem în falsitate toată viața noastră, pur și simplu. Când am scris cartea, în vara aceasta (vara anului 2018 n.r.), nu știam rezultatul referendumului, și am scris acolo că românii, credincioși ortodocși, s-au unit mai mult în ură decât în iubire. Credincioșii sunt departe.” a adăugat părintele profesor George Remete.
La finalul prezentărilor, publicul din sală a putut adresa întrebări autorului. Volumul poate fi achiziționat la librăriile de profil sau poate fi accesat în curând la Biblioteca Mitropolitană „Dumitru Stăniloae”.