Sâmbătă, 16 iunie a.c., Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit slujba de sfinţire a bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Vasile cel Mare” din parohia Parpaniţa-Negreşti, protopopiatul Vaslui.
Ierarhul Huşilor a explicat cu acest prilej fiecare moment al slujbei de sfinţire, prezentând principalele înţelesuri care se desprind din cele trei Evanghelii citite. Pe podiumul special amenajat a fost săvârşită apoi Sfânta Liturghie.
În cuvântul de învăţătură rostit cu acest prilej, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre puterea credinţei în faţa încercărilor vieţii:
„Sufletul omului este ca o casă ce are nevoie să-şi întemeieze credinţa pe stânca faptelor bune. Şi faptele să devină cele care să nu te clintească indiferent de încercările din viaţa ta. Noi, când vin încerările, când trăim momente de cumpănire sufletească, de răscruce, foarte uşor ne pierdem credinţa, cârtim, ne revoltăm împotriva lui Dumnezeu şi cerem socoteală, de ce ni se întâmplă aceste lucruri. În momentul în care ne clătinăm în credinţă în timpul unei încercări, în momentul în care refuzăm să mai credem în Dumnezeu în urma unei încercări, atunci suntem la fel ca omul care şi-a clădit casa pe nisip.”
De asemenea, Preasfinţia Sa a îndemnat pe cei prezenţi să înţeleagă credinţa ca fiind darul lui Dumnezeu:
„Ca să poti rămâne neclintit în faţa puhoaielor de încercări ale acestei vieţi, trebuie să ai o credinţă puternică, să fie întemeiată în Hristos şi să fie darul Lui, nu doar un rod al convingerilor proprii. Trebuie să trăim credinţa ca pe un dar al lui Dumnezeu şi ca pe o forţă care ne poate ajuta să depăşim toate încercările care fac parte inerent din viaţa noastră.
Întemeiaţă-vă credinţa pe stânca faptelor bune!
Este nevoie ca în viaţa ta de zi cu zi, în cele mai mici gesturi ale tale, să fie imprimată credinţa în Hristos, încât cel de lângă tine să te recunoască drept omul lui Dumnezeu.
Noi nu reuşim să avem o corespondenţă deplină între ceea ce trăim şi ceea ce spunem. Vorbim foarte mult, dar facem foarte puţin. Este o inflaţie a cuvântului în toate straturile vieţii sociale. Toţi vorbesc foarte mult, însă cuvintele lor nu au acoperire în experienţa lor de viaţă.
Pentru osteneala depusă la ridicarea noii biserici din Parpaniţa, părintele paroh Mihai Paraschiv Vasilică a primit rangul de iconom stavrofor. De asemenea, persoanele care s-au evidenţiat în susţinerea lucrărilor au primit Distincţia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, respectiv Distincţia „Sfânta Muceniţă Chiriachi” din partea Episcopiei Huşilor.