Duminică, 28 octombrie a.c., a fost o zi de bucurie duhovnicească pentru enoriaşii Parohiei Brodoc, Protopopiatul Vaslui prilejuită de faptul că Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat slujba de sfinţire a bisericii din localitatea Valea Târgului, filie a acestei parohii.
Slujba de sfinţire a bisericii a început la primele ore ale dimineţii. Părintele Episcop Ignatie a explicat principalele momente ale acesteia şi a îndemnat pe cei prezenţi ca atunci când vin la Biserică să aibă conştiinţa că se întâlnesc cu Hristos: „Aici învăţăm să trăim un alt mod de viaţă, cel descoperit de Hristos în Evanghelie. Iar când ieşim în afara acestor ziduri să simţim că suntem oameni schimbaţi, iar prin dragostea noastră să devenim noi înşine o mărturie a lui Dumnezeu.”
După slujba de sfinţire a noii bisericii, credincioşii au posibilitatea să treacă pentru a se închina în Sfântul Altar.
A urmat apoi, pe podiumul apecial amenajat, Sfânta Liturghie. Alături de Ierarhul Huşilor, din soborul de slujitori au făcut parte şi părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi şi părintele protopop Adrian Chirvasă.
Răspunsurile la strană au fost date de grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniţă Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huşi.
După citirea pericopei evanghelice care a relatat minunea vindecării femeii ce avea curgere de sânge şi a învierii fiicei lui Iair, Părintele Episcop Ignatie a despre credinţa şi discreţia femeii vindecate: „Ceea ce este uimitor în privinţa acestei femei este credinţa şi discreţia ei. A te apropia de Dumnezeu presupune discreţie, fără spectacol, fără să te îmbulzeşti. Femeia a avut o credinţă aşa de puternică încât nu s-a gândit să-i ceară ceva lui Hristos. Nu a vrut să-şi detalieze boala. (...) Atingerea de Hristos a acelei femei a fost cu multă credinţă. Ea, în primul rând, şi-a atins inima ei de poala hainei lui Hristos, şi-a atins mintea ei, fiinţa ei, după aceea a primit vindecare. Întreaga ei existenţă era concentrată înspre Hristos. Dovadă că şi Hristos îi spune: mergi în pace! Ai primit vindecare pentru discreţia trăirii credinţei tale!”
De asemenea, Preasfinţitul Părinte Ignatie a afirmat că puterea credinţei se manifestă din interiorul omului spre exterior: „Aşa să trăim! Să avem puterea credinţei lăuntrice, în inima noastră, în mintea noastră! Aşa să simţi, că Dumnezeu, oriunde te duci, este lângă tine, te poţi atinge de El, fără prea multe manifestări exterioare. Nu are nevoie Dumnezeu de lucrurile acestea exterioare. Cu cât ne manifestăm mai mult în exterior, cu cât punem accent mai mult pe forma exterioară a credinţei, cu atât pierdem esenţa ei. Dumnezeu are nevoie ca noi să ne asumăm credinţa! Să devină o realitate interioară, adâncă, a sufletului nostru. Şi când este adâncă, atunci simţi şi comuniunea ta cu Dumezeu, şi te vei comporta cu multă discreţie oriunde te duci. (...) Acest lucru înseamnă credinţa: să te întâlneşti cu Dumnezeu! Să ne învrednicească Dumnezeu să-L atingem, să simţim prezenţa Lui şi să ne spună fiecăruia dintre noi, acolo în adâncul inimii: mergi în pace!”
La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul Huşilor, în semn de preţuire, a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Ciprian Lungu şi a oferit mai multe distincţii de vrednicie celor care s-au implicat în edificarea sfântului lăcaş.