În duminica a XXV-a după Rusalii Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime” din Vaslui.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat de preoții slujitori de la această biserică, pr. Cătălin Ungureanu și Narcis Juverdeanu, alături de numeroși creștini. Înainte de începerea Sfintei Liturghii Preasfințitul Părinte Ignatie a oferit bisericii Sfântul Antimis, aceasta fiind prima vizită în parohie în calitate de Ierarh al Hușilor.

După citirea Evangheliei duminicale, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre relația pe care trebuie să o construim cu aproapele nostru: „De obicei oferim ajutorul celorlalți atunci când îi vedem în situații limită, sunt foarte puține situații când mergem noi în întâmpinarea nevoilor lor. Pilda Samarineanului milostiv ne învață că adevărata iubire este să-l iubești pe aproapele tău mai ales în necazul lui, în nenorocirea lui. A-l iubi pe celălalt înseamnă a avea atenție asupra suferinței lui, asupra nevoilor lui, să te deschizi sufletește asupra lui!”

Totodată Preasfințitul Părinte Ignatie a arătat că trebuie să manifestăm o mai mare considerație față de nevoile celorlalți, chiar când sunt nerostite: „Hanul sau casa de oaspeti poate fi inima noastră, căci sunt foarte mulți oameni cu sufletele rănite, care nu arată lucrul acesta în exterior, inima omului o știe cu adevărat numai Dumnezeu;  să nu punem sare pe rană, să nu sporim suferința acestor semeni, ci  să-i facem să găsească alinare prin felul nostru de abordare, să-i odihnim sufletește prin atitudinea noastră! Așa împlinim porunca iubirii aproapelui!”

Ultimele articole