În duminica a V-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, în Parohia Ortodoxă Românească din Ledbury, Marea Britanie.

În omilia rostită cu acest prilej, Părintele Episcop Ignatie a vorbit despre efectele asumării prezenței lui Hristos în viața noastră:

„Suntem obișnuiți că acolo unde vine Hristos, El aduce liniște. Hristos, când se instalează în inima omului, prin prezența Sa devine în primă instanță, foarte incomod. Pentru că nu este simplu să-ți asumi o viață autentică în Hristos, să-L asumi radical, fără intermitențe, fără sincope, iar nu cum ne-ar conveni nouă.

Noi am cam vrea un Hristos care să corespundă frământărilor și căutărilor noastre lăuntrice. În imaginația noastră ne confecționăm un dumnezeu care nu are nimic de-a face cu Dumnezeul din Evanghelie, pe care l-au experimentat Părinții Bisericii.

Prin urmare, când vine Hristos în sufletul omului, nu aduce liniște, dacă ți-L asumi radical, pentru că sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le faci, să le împlinești dacă ești ucenicul lui Hristos.

Locuitorii din ținutul Gadarenilor nu l-au primit pe Hristos, căci pentru ei era incomod. Nu puteau să și-L asume pe Hristos așa cum este El.

Noi nu spunem așa, dar o facem prin faptele noastre, prin faptul că Hristos nu este în centrul vieții noastre.

Când Îl asumăm pe Hristos, așa cum se cuvine, El devine incomod pentru noi, dar este o incomoditate pozitivă, frumoasă, duhovnicească, îți dă acel neastâmpăr că nu Îl iubești cum trebuie, că nu ai credința pe care trebuie să o ai și ești într-o stare de tensiune frumoasă ca să împlinești ceea ce El îți cere în Evanghelie.”

Misiune a Parohiei din Birmingham, pentru românii din Gloucester, Hereford și Ledbury, comunitatea din Ledbury  are hramul „Sfântul Andrei Criteanul” și „Sfinții Doctori fără de arginți Cosma și Damian din Roma”.