În după-amiaza zilei de joi, 12 aprilie,  începând cu ora 16.00, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat slujba Vecerniei Mari, unită cu Litia, la biserica din curtea Spitalului Județean de Urgență Vaslui, care are ca hram sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul Huşilor a îndemnat pe cei prezenţi să păstreze şi să sporească lumina primită în suflete din Lumina lui Hristos: „Când, în noaptea de Înviere, suntem chemaţi a primi lumină, ce se luminează prima dată? Chipul nostru! Şi unde este chipul nostru, este şi mintea noastră. Iar Părintii filocalici cer, ca atunci când tu decizi să duci o viaţă în Hristos, frumoasă, autentică, să faci lumină în mintea ta, să ai gânduri bune! Căci aici e „panoul de control”, de aici încep toate şi aici trebuie să luminezi, prin Spovedanie şi prin Împărtăsanie, toate gândurile. Stările de anxietate, de depresie, de dezechilibru interior, se datorează gândurilor. (...) 

Dacă nu ar fi Biserica, cu Harul şi Lumina lui Hristos, cred că ar fi mult mai multă lume în depresie, în dezechilibru mental, psihic, sau de orice alt fel. Biserica, prin Harul şi Lumina lui Hristos, aduce lumină în sufletele noastre. Să avem deci grijă de lumina sufletului nostru, să nu fie stinsă de viforniţele şi vânturile patimilor, ale păcatelor.”

La finalul slujbei, Părintele Episcop Ignatie a oferit, în dar, doamnei manager Ana Smaranda Rinder şi doamnei director medical Lelia Croitoru, câte un exemplar al Sfintei Scripturi.