În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica „Înălțarea Domnului” din municipiul Huși.

Din soborul preoților slujitori, alături de părintele paroh Florin Grosu, secretar al Protopopiatului Huși, au făcut parte părintele Paul Rariță, consilier administrativ al Episcopiei Hușilor, fost paroh la această biserică, părintele Marius–Cătălin Antohi, protopop al Protopopiatului Huși și părintele Ionuț Creangă, de la Parohia Oltenești.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Ignatie a ținut un cuvânt de învățătură, în care a explicat pilda celor poftiți la cină:

Ideea principală a Evangheliei de astăzi este aceea că totdeauna când Dumnezeu, ne cheamă la ospăț, la masă, la cină, noi invocăm pretexte false, exact așa cum s-a întâmplat cu cei din Evanghelie.(...) Astăzi poate nu mai invocăm aceleaşi motive, însă transpunându-le pe toate duhovnicește vedem că Dumnezeu ne cheamă pe toți la biserică, la Sfânta Liturghie. Ne cheamă să mâncăm împreună cu El, să primim Trupul și Sângele Lui - căci acesta este rostul Sfintei Liturghii. Să ne pregătim pentru Sfânta Liturghie, iar când nu facem acest lucru să simțim că inima noastră este îndurerată, să suferim când ratăm întâlnirea cu Dumnezeu.”

De asemenea, Preasfinţia Sa a îndemnat pe cei prezenţi la o atenţie sporită ţi la o intensificare a dorinţei de a ne împărtăşi cu Hristos:

„Fragmentul evanghelic nu a fost așezat întâmplător astăzi, când mai avem o săptămână până în ziua Nașterii Domnului, când Domnul Iisus Hristos vine în lume și ne cheamă și pe noi la ospăț, la comuniune, la această bucurie extraordinară de a sta la masă cu El. Să încercăm să nu ratăm niciodată orice fel de întâlnire cu Dumnezeu, și mai ales cea prin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.”

La final, păstrând tradiţia frumoasă de până acum, Părintele Episcop Ignatie i-a colindat pe cei prezenți.

Ultimele articole