De sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a slujit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, în parohia Nicula, protopopiatul Gherla, județul Cluj.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a făcut referire la puterea credinței ce a caracterizat atitudinea Sfântului Gheorghe:

„Sfântul Mare Mucenic Gheorghe a avut puterea de a alege între cariera lui profesională și identitatea creștină.

Învățăm astfel de la Sfântul Gheorghe că nimic nu ar trebui să punem mai presus de credința în Hristos! (…) Pentru el, credința nu era o ideologie, un set de convingeri, ci însemna Persoana lui Hristos, dragostea față de Cineva, și nimeni nu l-a putut clinti din aceasta.

Din păcate, astăzi noi procedăm altfel: credința în Hristos, trăirea ei, ocupă un loc marginal, periferic, în viața noastră.

Dacă ești al lui Hristos, El ocupă centrul vieții tale, iar celelalte gravitează în jurul Lui. Sfântul Mare Mucenic Gheorghe ne dă exemplu de acest lucru când afirmă că: „Eu vreau să mă jertfesc pentru cinste și dreptate!”

Câți își mai iau drept deviză să se jertfească pentru cinste? Cinste înseamnă să nu te comporți cu ipocrizie față de aproapele tău, să te raportezi corect față de semenul tău. Noi suntem însă foarte egoiști, interesul personal primează. (…)

În încheierea cuvântului său, Ierarhul Hușilor a îndemnat pe cei prezenți: Nimic să nu punem mai presus de Hristos, nici familia, nici cariera! Dacă vom avea o ierarhie firească în inima noastră, toate celelalte vor avea o curgere sănătoasă.”

Ultimele articole