Marţi, 01 Mai, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, va participa, alături de alţi ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la hirotonia întru Arhiereu-vicar a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Atanasie (Tudor Rusnac). Evenimentul va avea loc la Centrul Eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (Via Ardeatina 1741, Roma).

În seara zilei de luni, 30 Aprilie, la slujba Vecerniei (orele 18:00, la Centrul Eparhial de la Roma), va avea loc slujba de Ipopsifiere a Preacuviosului Părinte Arhimandrit Atanasie, rânduială în care noul arhiereu-vicar ales este anunțat și chemat oficial la treapta de arhiereu, în prezența ierarhilor care vor săvârși hirotonia sa.

Mărturisirea de credință a candidatului la arhierie, în fața soborului de arhierei, va avea loc în dimineața zilei de 1 Mai, la orele 08:30, iar Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va începe la orele 09:30.

La acest eveniment deosebit de important din viața Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, vor participa mai mulți ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale de la Paris, numeroși clerici din cuprinsul eparhiei și credincioși din parohiile ortodoxe române de pe teritoriul Italiei.

Ultimele articole