În după-amiaza zilei de vineri, 9 noiembrie a.c., Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a fost prezent la deschiderea celei de a XXV-a ediții a Galei “Topul județean al firmelor Vaslui”.
Evenimentul, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a fost dedicat recunoaşterii publice a perfomanţei, talentului şi muncii întreprinzătorilor şi managerilor vasluieni.
Alături de Preasfinţia Sa, printre invitaţii speciali la acest eveniment s-au numărat şi domnul Roberto Cesar Hamilton Magana, ambasadorul Republicii Cuba în România, domnul Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, doamna senator Gabriela Creţu, domnul Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui şi domnul Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.
În deschiderea evenimentului, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit domnului preşedinte CCIA-Vaslui, Ionel Constantin, pentru invitaţie şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de binecuvântare în care a amintit de pilda talanţilor rostită de Mântuitorul Hristos, afirmând că „criteriul tradiţional al reflecției economice este bazat pe expansiunea productivităţii şi pe maximalizarea profitului. Acest criteriu se regăseşte cu asupră de măsură în pilda talanţilor. Pilda aceasta se axează pe creativitate şi risc. (...) Creativitatea transformă întotdeauna o achiziţie simplă într-un câştig (Andrei Pleşu). Scriptura amendează foarte aspru lentoarea şi imobilismul”. De asemenea Ierarhul Huşilor a arătat că „în orice afacere este nevoie şi de o componentă etică, morală, acea investiţie să fie nu numai pentru tine, ci şi pentru oameni”.
La final, Preasfinţitul Ignatie i-a invitat pe cei prezenţi la o conlucrare în ceea ce priveşte ajutorarea semenilor: „noi ştim ce să facem cu talanţii pe care îi avem, avem dispozitivele cognitive şi aptitudinile lucrative foarte bune. De aceea vă lansez o invitaţie: să deveniţi parteneri ai noştri, ai Bisericii, în activităţile preponderent caritabile. Am luat acest judeţ la pas şi sunt foarte mulţi oameni sărmani, care au nevoie de o mână întinsă. Cu profesionalismul de care daţi dovadă, cred că putem face lucruri frumoase împreună!”
Festivitatea „Topul Firmelor” a continuat cu evidențierea performanțelor în domeniul antreprenorial, dar și în alte domenii de activitate (elevi olimpici, studenți, diplomație, literatură, muzică, administrație locală), pe lângă reprezentanţii mediului de afaceri fiind premiaţi şi elevi şi studenţi cu rezultate deosebite, din ţară şi din Republica Moldova.