În după-amiaza zilei de sâmbătă, 8 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a binecuvântat lucrările efectuate la „Casa Prieteniei” din cadrul Așezământului social „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” Bârlad, al Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Alături de Ierarhul Hușilor s-a aflat și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, părintele consilier eparhial Ciprian Aurelian Tacu, părintele protopop Vasile Lăiu și părintele paroh Adrian Țapu.

Părintele Episcop Ignatie a mulțumit celor care se implică în activitățile Centrului de zi, coordonat de doamna Mihaela Țapu, arătând menirea activităților filantropice:

„Cunoscându-L pe Hristos, vom avea capacitatea și intuiția duhovnicească de a-L recunoaște în toți cei care sunt sărmani, neajutorați, singuri și părăsiți din această lume. Cu gândul acesta îi susținem noi și le suntem aproape – că în ei este chipul lui Hristos și, în felul acesta, fapta noastră bună (milostenia noastră) capătă valoare veșnică”.

De asemenea, cu prilejul acestei vizite pastorale, Preasfinția Sa a sfințit troița amplasată în curtea bisericii „Sfântul Gheorghe” din Bârlad  și a binecuvântat altarul de vară din aceeași incintă.

La final, copiii beneficiari ai Centrului de zi și corul Parohiei „Sfântul Gheorghe” au interpretat cântări religioase specifice acestei perioade.