Sâmbătă, 13 octombrie, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Pogana, Protopopiatul Bârlad.

Sâmbătă, 13 octombrie, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Pogana, Protopopiatul Bârlad.

Alături de Preasfinţia Sa, din soborul de preoţi au făcut parte şi părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi şi părintele protopop Vasile Lăiu.

În omilia rostită cu acest prilej, Ierarhul Huşilor a vorbit despre importanţa faptului de a face bine oricând şi în orice moment:

Binele nu are termene, el poate fi săvârşit oricând, nu ţine cont de sărbătoare, de un anumit moment sau de o anumită ocazie.

Ori de câte ori ţi se iveşte prilejul de a fi bun, de a ajuta pe cel de lângă tine, nu amâna! (...)

Când ai interese ascunse, când urmăreşti ceva, binele făcut devine un mod de manipulare, o formă de a câştiga conştiinţele. Prin urmare, nu orice fel de bine, care este făcut cu interese ascunse, este cu adevărat un bine, chiar dacă în aparenţă poate părea astfel. Binele este cel în care îl pui pe cel de lângă tine în prim plan. Te gândeşti la semenul tău şi nu la tine!

A face bine presupune să te dăruieşti integral semenului tău, să dăruieşti ceva din fiinţa ta, să jertfeşti din timpul tău, din agoniseala ta, fără să aştepţi răsplată de la oameni. Cel care face binele, în primul rând îşi îmbunătăţeşte sufletul său.”

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Ignatie a hirotonit întru diacon pe tânărul Olivian Arsene.

Totodată, fiind prima vizită în Parohia Pogana, Preasfinţia Sa a oferit părintelui paroh Aurelian Tacu, în dar, Sfântul Antimis.

După Sfânta Liturghie, Ierarhul Huşilor a sfinţit casa parohială din localitate.

 

Ultimele articole