Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit, în după-amiaza zilei de vineri, 19 aprilie a.c., Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite la Mănăstirea Bogdăniţa, Protopopiatul Bârlad.  Cu acest prilej, a instalat pe noul stareț al acestui așezământ. Din soborul slujitorilor au făcut parte şi părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi şi părintele protopop Vasile Lăiu.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Ierarhul Huşilor a vorbit despre sensul Postului, ca perioadă de intensificare a luptei noastre contra propriilor păcate:

„Suntem chemaţi să acordăm mai multă atenţie pregătirii noastre spirituale pentru a-l primi pe Hristos. Încercăm, în perioada Postului, să ne rugăm mai mult, să fim mai îngăduitori cu neputinţele celor din jur, să ne spovedim mai des şi să ne împărtăşim. Acesta este rostul postului, să acordăm mai multă atenţie sufletului decât trupului.

În Rugăciunea Amvonului de la Liturghia Darurilor Îi cerem lui Dumnezeu să ne dea putere să biruim păcatul, ca în acest fel să ne învrednicească să ne bucurăm de lumina Învierii lui Hristos.

Parcursul Postului Mare este o luptă pentru a birui păcatul. Biruindu-l, putem să ne bucurăm de lumina Învierii lui Hristos. Dacă nu ne-am propus să luptăm împotriva păcatului, care ia diverse forme în sufletul nostru, Sărbătoarea Învierii nu mai are aceeaşi lucrare pentru noi, nu vom putea să ne bucurăm în mod plenar de tot ceea ce ne aduce.

Când biruim păcatul, începem să înviem, când îl lăsăm în viaţa noastră, începem să murim din punct de vedere sufletesc.

A învia înseamnă a avea lumină, bucurie, pace în Hristos. A muri, din punct de vedere sufletesc, înseamnă să laşi să intre în inima ta agitaţie, nelinişte şi întuneric, cu alte cuvinte, să transformi viaţa ta într-un iad. A învia, înseamnă să transformi viaţa ta într-un rai.”

După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop Ignatie a săvârşit rânduiala hirotesiei întru stareţ pentru părintele arhimandrit Timotei Condurache, pe care l-a instalat în slujirea de stareţ al Mănăstirii Bogdăniţa.

Ierarhul Huşilor a arătat că cea mai importantă misiune a părintelui stareţ este „să lucreze la Biserica din sufletul oamenilor”: „Foarte greu se lucrează la aceasta. Am nădejde că părintele Timotei, prin experienţa acumulată şi prin pregătirea pe care o are, va înflori această mănăstire.

Un stareţ trebuie să fie un mare rugător. Cuvântul pe care îl spune trebuie să vină din postire. Prin lucrarea lui, mănăstirea trebuie să fie ca o familie. Toţi să fie într-un singur cuget şi într-o singură lucrare.”