În după-amiaza zilei de sâmbătă, 13 ocombrie a.c., Părintele Episcop Ignatie al Huşilor a săvârşit slujba de punere a pietrei de temelie pentru noua biserică, închinată Sfintei Cuvioase Parascheva, ce se va ridica în localitatea Gura Văii, Parohia Bogdana, Protopopiatul Huşi.

Din soborul slujitor au făcut parte şi părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, părintele protopop Marius-Cătălin Antohi şi părintele inspector Dragoş-Ionel Trofin.

Preasfinţia Sa a mulţumit tuturor celor prezenţi pentru sprijinul ce l-au acordat şi îl vor acorda pentru edificarea sfântului lăcaş, arătând importanţa acestui demers:

„Noi avem această nădejde şi îi învăţăm şi pe copiii noştri ca orice lucru să îl începem cu Dumnezeu. Biserica este locul în care ne sfinţim, locul în care ne întâlnim cu Dumnezeu şi locul în care devenim mai frumoşi. De fiecare dată când păşim pragul bisericii decidem să devenim mai frumoşi la suflet.”

La final, paroh Andrei Zamfir a mulţumit Ierarhului Huşilor pentru slujba săvârşită şi tuturor celor prezenţi care se implică în construcţia noii biserici.

 

Ultimele articole