În noaptea trecerii dintre ani, de la ora 24.00, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit, la Catedrala Episcopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Huși, slujba de Te-Deum pentru Anul Nou. Alături de Preasfinţia Sa s-au aflat slujitorii Catedralei, precum şi numeroşi credincioşi.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Ierarhul Huşilor a vorbit despre timp, ca dar al lui Dumnezeu:

„Reflectăm asupra timpului, care este darul lui Dumnezeu pentru oameni. Sunt nenumărate momente în cursul unui an în care spunem că nu avem timp, sau că cel mai mare duşman al nostru este timpul, sau că timpul lucrează împotriva noastră. Toate aceste constatări, reale şi imediate, de fapt trădează faptul că noi nu reuşim să folosim acest dar al lui Dumnezeu, care este timpul. (...) Dacă vom înţelege timpul ca darul lui Dumnezeu, ca intervalul în care Dumnezeu aşteaptă din partea noastră un răspuns, să ştiţi că timpul pe care îl avem, pe care simţim că îl trăim, va fi un timp binecuvântat, un timp inserat cu veşnicie.

În Biserică nu există timp, este acel perpetuu astăzi. Această experienţă o trăim în preajma oamenilor care ne sunt dragi, pe care îi iubim. În preajma lor, ai sentimentul că timpul se suspendă.

Prin urmare, ar fi extraordinar ca timpul să îl umplem cu iubire. Atunci nimic nu ni va mai părea presant, împovărător. (...)

Biserica a rânduit să ne rugăm acum ca timpul pe care ni-L dă Dumnezeu să îl putem folosi în chip înţelept. Iar a folosi înţelept timpul înseamnă a-l umple de iubire. Aşa să ne rugăm întotdeauna! Timpul în relaţiile cu cei de lângă noi, timpul petrecut la locul de muncă, timpul în care ne rugăm, timpul în care ne educăm copiii, timpul pe care îl punem la dispoziţia celor sărmani, toate aceste momente, să ne învrednicească Domnul să fie umplute de multă iubire! Pentru că acolo unde este iubire, vine veşnicia!”

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit celor prezenţi şi i-a felicitat pentru că au vrut să păşească în noul an prin rugăciune.

Ultimele articole