În după-amiaza zilei de luni, 12 august 2019, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat slujba Paraclisului Maicii Domnului în localitatea Fundu Văii, filie a Parohiei Orgoiești, Protopopiatul Bârlad. Preasfinția Sa a fost însoțit de părintele protopop Vasile Lăiu.
La finalul slujbei, Ierarhul Hușilor a explicat celor prezenți de ce, în slujba Paraclisului, Sfânta Fecioară Maria este numită „casă a Domnului”:
„Știm, fiecare dintre noi, ce semnifică, din punct de vedere simbolic, casa. O asociem de fiecare dată cu locul unde simțim că găsim dragoste, siguranță, și este locul unde deprindem principiile care ne vor ajuta o viață întreagă.
Sfânta Fecioară Maria este numită „casa Domnului” pentru că ea este cea care manifestă, în modul cel mai deplin, dintre toți pământenii, dragostea față de Dumnezeu. Ea L-a iubit pe Dumnezeu cum nimeni dintre pământeni nu a fost în stare. Și-a identificat viața cu Hristos.
Așa se întâmplă când iubim pe cineva foarte mult. Nu mai trăim pentru noi, ci trăim pentru celălalt. Părinții, în momentul în care vine un copil pe lume, din acea clipă încetează să mai trăiască pentru ei înșiși. Acest lucru înseamnă să iubești pe cineva, să nu mai trăiești pentru tine ci să trăiești pentru cel de lângă tine. Să nu mai pui interesele, căutările și nevoile tale în prim-planul vieții tale, ci nevoile celui de lângă tine să devină prioritare.”
De asemenea Părintele Episcop Ignatie a arătat că omul care își transformă sufletul în casă a Domnului, își găsește, implicit, sensul vieții:
„Prin faptul că Hristos alege ca Maica Domnului să fie casa Lui, ne învață că oricine Îl primește pe Dumnezeu în sufletul său, prin faptul că se face casă a Lui, capătă o siguranță în viață, capătă certitudine, nu mai rătăcește, neștiind sensul vieții sale.
De asemenea, când viața omului devine casă a lui Dumnezeu, atunci învățăm lucrurile cele mai minunate, care ne ajută să ne împlinim. Din păcate, noi trăim atât de urât, ne schimonosim prin vorbe tăioase, prin răutate, prin invidie, prin hoție, prin calomnie. Schimonosindu-ne, nu mai reușim să găsim cu adevărat ceea ce este important pentru noi. Dacă devenim casa Domnului, așa cum a devenit Maica Domnului, învățăm ceea ce este esențial pentru viața noastră. Esențial este să fim atenți cu sufletul nostru, să nu îl murdărim, să nu îl urâțim prin păcatele pe care le primim cu ușurință, le acceptăm în viața noastră, iar ele ne transformă.”
Cu prilejul acestei vizite, Preasfințitul Ignatie a oferit, în dar, părintelui paroh Florin Butnaru, Sfântul Antimis, pentru bisericile din satele componente ale Parohiei Orgoiești: Căpușneni, Fundu Văii, Buda și Orgoiești.