În data de 8 noiembrie a. c., zi în care Biserica îi sărbătoreşte pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Vineţeşti, Protopopiatul Huşi, cu ocazia hramului.

Alături de Preasfinţia Sa au fost şi părintele consilier eparhial Vladimir Bergoi, părintele Călin Florea, protopop de Dublin (Irlanda), părintele protopop de Huşi, Marius-Cătălin Antohi şi părintele paroh Costel Rezmeriţă.

În omilia rostită cu acest prilej, Ierarhul Huşilor a arătat modul în care suntem călăuziţi de îngeri pe parcursul vieţii noastre:

„Să ne lăsăm călăuziţi de cei trei arhangheli: Mihail, arhanghelul dreptăţii, Rafail, arhanghelul vindecării şi Gavriil, arhanghelul bucuriei şi al harului! Biserica ne dă o linie a ceea ce înseamnă mântuirea noastră. Avem nevoie de dreptate, de vindecare şi de har. Sunt îngerii pe care Dumnezeu i-a trimis în lume şi despre care avem menţiuni în Scriptură. (...)

A fi drept nu înseamnă să fi un om justiţiar ci, în concepţia biblică, în gândirea lui Dumnezeu, înseamnă să faci voia Lui. Noi trebuie să căutăm această dreptate, să ştim care este voia lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi în parte. În momentele de răscruce ale vieţii noastre cel mai indicat este să ne rugăm lui Dumnezeu şi să-I cerem Lui un semn legat de ceea ce trebuie să facem. Îngerii sunt trimişi în lume să ne însoţească pe acest drum pentru a nu ne rătăci. Important este ca noi să simţim prezenţa discretă a îngerului nostru păzitor.”

În continuare, Preasfinţitul Ignatie a vorbit despre puterea vindecătoare a slujbelor Bisericii şi despre necesitatea comuniunii cu Dumnezeu:

„Avem nevoie de vindecare, de tămăduire, iar aceasta se referă în special la vindecarea de bolile sufleteşti. Păcatul este cea mai cumplită boală a sufletului. Noi ne vindecăm de bolile sufletului prin Spovedanie. Aceasta îl face pe om mai bun, îl face să lase urâtul patimilor. Toate slujbele Bisericii, Sfânta Liturghie, Sfânta Împărtăşanie, Dumnezeu le-a pus la îndemână spre vindecarea noastră. Participarea noastră la slujbe are rol terapeutic, să ne vindece de rănile cumplite ale sufletului, cauzate de păcat şi de negrija noastră faţă de suflet. Căci noi ne auto-rănim atunci când păcătuim. (...)

Pentru mântuire avem nevoie şi de harul lui Dumnezeu în viaţa noastră. Harul ne repune în comuniune deplină cu Dumnezeu. El nu vine decât într-o inimă curată, despătimită. Iar când este prezent în viaţa omului, atunci el dobândeşte adevărata pace, adevărata unitate a fiinţei sale. Nu mai trăieşte ruptura vieţii interioare.”

După Sfânta Liturghie, Ierarhul Huşilor a binecuvânat masa oferită de parohie tuturor copiilor prezenţi la hramul bisericii din Vineţeşti.