Joi, 29 august 2019, de Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a participat la slujba de sfințire a bisericii Mănăstirii Lipnița din județul Constanța. Soborul ierarhilor a fost alcătuit din Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Teodosie al Tomisului, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie al Hușilor și Preasfințitul Părinte Episcop Galaction al Teleormanului.

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul Hușilor a subliniat faptul că, de fiecare dată, păcatul întunecă rațiunea, iar deciziile pe care le luăm în viață, având ca fundament un păcat anume, sunt, inevitabil, proaste:

„Omul păcătos nu poate fi inteligent. Niciodată! Inteligența înseamnă înțelepciune, acuitate a minții. Părintele Steinhardt ne spune că dacă Irod ar fi fost inteligent, iar nu păcătos, desfrânat, i-ar fi răspuns Irodiadei, cea care a manipulat-o pe Salomeea ca să-i ceară capul Sfântului Ioan Botezătorul, că „capul Sfântului Ioan face parte din cealaltă jumătate de împărăție”.

De asemenea, Părintele Episcop Ignatie, amintind de un îndemn al Sfântului Paisie Aghioritul, unul din ocrotitorii Mănăstirii Lipnița, a oferit o cheie a obținerii liniștii în viața personală:

„Părintele Paisie ne spune: simplificați-vă viața, ca să înlăturați stresul! Se vorbește peste tot de stările de angoasă, de anxietate, de neliniște lăuntrică. Sursa acestor neliniști este faptul că noi ne complicăm atât de mult! Lucrurile sunt, de fapt, atât de simple! Dacă reușim să le subordonăm gândirii lui Dumnezeu, atunci vom vedea toate lucrurile extraordinar de simplu. Sunt atâtea lucruri din viața noastră pe care le complicăm atât de mult, și devenim plini de anxietate. Starea aceasta o transmitem și celorlalți”.

„Gândul bun” stă la originea soluțiilor bune din viața noastră, a mai arătat Preasfinția Sa:

„Tot Sfântul Paisie ne îndeamnă: toți să devenim o „fabrică” de gânduri bune. Un gând bun, pe care îl ai în minte, legat de o anumită situație, îți dă si lumina de a găsi o soluție concretă. Dacă în mintea noastră este o învălmășeală de gânduri, care provoacă tulburare, nu vom găsi soluția, sensul pe care îl căutăm în viață. Starețul Tadei spunea: cum îți sunt gândurile, așa îți este și viața! Cum îți este viața, așa sunt și gândurile tale”.