În după-amiaza zilei de miercuri, 10 mai 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Ignatie, însoțit de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, i-a vizitat pe vârstnicii rezidenți în  Azilul de bătrâni de la Vutcani al Asociației, binecuvântându-i și încurajându-i.

Ierarhul Hușilor a vorbit și cu personalul care oferă asistență socială și medicală bătrânilor ce sunt îngrijiți în cadrul azilului, mulțumindu-le pentru efortul depus în ajutorarea semenilor.

 „Părintele Episcop Ignatie a vizitat și șantierele deschise la Azilele de bărâni ale Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși, situate în localitățile Râșcani, comuna Şuletea, și Gugești, comuna Boțeşti, aflate în curs de deschidere. În ambele locații, stadiul lucrărilor este foarte avansat, în scurt timp urmând a-și deschide porțile către beneficiari.

Aceste centre rezidențiale pentru bătrâni se alătură serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru vârstnici din cadrul așezămintelor sociale ale Episcopiei Huşilor, prin care venim în întâmpinarea persoanelor de vârsta a treia și aparținătorilor lor, pentru a le oferi un sprijin real, siguranță și sentimentul că nu sunt uitați, că au aceeași valoare pentru noi, deși acum poate se află în diferite neputințe”, a menționat părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă” Huși.

Ultimele articole