În a treia zi de Crăciun, în ziua pomenirii Sfântului Arhidiacon Ștefan, Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia  „Sfântul Gheorghe” din Bârlad, păstorită de părintele Adrian Ţapu, cu ocazia sărbătoririi celui de al doilea ocrotitor al bisericii parohiale.

Sfântul lăcaş a devenit neîncăpător pentru credincioşii bârlădeni veniţi să se reîntâlnească cu Preasfinţia Sa.

În cuvântul de învăţătură ţinut după citirea Sfintei Evanghelii, Părintele Episcop a scos în evidenţă faptul că „Naşterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, venirea lui Dumnezeu printre oameni, înseamnă venirea Iubirii însăşi ... pe care a trăit-o şi simţit-o Sfântul Ştefan, care avea o faţă ca de înger. Sfântul Ştefan a fost un bărbat plin de credinţă şi de aceea, avea chip de înger. Al doilea element care l-a ajutat pe Sfântul Ştefan să aibă chip de înger, este faptul că era plin de har şi putere în cuvânt. Şi noi, dacă avem credinţă puternică fără intermitenţă, ca un ADN al existenţei noastre, toţi putem avea feţe de îngeri.(...) Numai dacă avem credinţă şi suntem plini de harul lui Dumnezeu, putem fi ca îngerii.”

La finalul Sfintei Liturghii, „Voinicii Domnului Iisus” - grupul de copii coordonaţi de doamnele învăţătoare Diana Bichir şi Andreea Gohoreanu, ce activează în cadrul Programului intitulat „Biserica şi Şcoala - a doua mea casă”, implementat de Parohia „Sfântul Gheorghe” - Bârlad, au prezentat sceneta „Poveste de Crăciun”. Preasfințitul Părinte i-a felicitat pe toţi „actorii”, oferindu-le daruri.

Ultimele articole