Duminică, 03 decembrie, a fost o zi deosebită pentru 80 de copii din parohia Mălușteni, protopopiatul Bârlad, județul Vaslui, care, la finalul Sfintei Liturghii, au primit cadouri constând în haine și dulciuri.

Acțiunea aceasta a fost posibilă datorită grupului de voluntari, majoritatea studenți, coordonați de domnul profesor Florin Teodor de la Facultatea de Arhitectură Navală din Galați, care, în colaborare cu Sectorul cultural-misionar al Episcopiei Hușilor au identificat și selectat beneficiarii evenimentului  caritabil. Domnul profesor Florin Teodor a făcut deja o tradiție din acțiunile pe care le coordonează, după propria mărturisire: „participanții la astfel de acțiuni fiind oameni obișnuiți, salariați, cu bucurii și necazuri specifice vieții de zi cu zi, dar care la un moment dat doresc să facă o faptă bună, implicarea lor luând diverse forme: colectare de bunuri, sortare, contribuție materială (chiar și sub forma “bănuțului văduvei”). Subliniez că vorbim despre acțiuni colective umanitare, de echipă – acolo unde nu există șefi și subalterni, ci doar persoane implicate benevol, a căror contribuție și idei sunt permanent binevenite”.

Delegatul Preasfințitului Părinte Episcop Ignatie la acest eveniment a fost părintele consilier eparhial Cosmin Gubernat care, după Sfânta Liturghie, a explicat celor de față motivul prezenței în satul Mălușteni, transmițând binecuvântarea Ierarhului Hușilor pentru toți cei care s-au implicat dezinteresat în ajutorarea celor în nevoi, și dăruiesc din timpul lor, din disponibilitatea și din resursele lor, pentru cei lipsiți. Ei s-au constituit în „mâinile” întinse ale lui Dumnezeu spre cei mici și prin fapta lor dau mărturie despre roadele credinței lucrătoare prin iubirea de semeni. Copiii au mulțumit celor ce i-au vizitat prin colindele specifice perioadei de pregătire pentru Nașterea Domnului.

Pachetele pentru copii, constând în haine, încălțăminte și dulciuri s-au realizat prin contribuția mai multor studenți ai Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității “Dunărea de Jos”din Galați, ai angajaților Șantierului Naval „Damen” Galați, și a firmei „Aluland B.V.” – Olanda.

Redăm în continuare mărturii ale studenților voluntari:

 „Organizarea acestei acțiuni, a avut dificultățile ei. Însă faptul că am văzut copii pentru care am muncit, și bucuria sinceră de pe fețele lor când au primit pachețelele de la noi, a fost o răsplată mai mult decât  suficientă. În urma întâlnirii cu acești copii, am realizat că am putea oricând să o luăm de la capăt, și asta plănuim să facem.” (Mirela Brailovschi)

Privind această acțiune pentru ajutorarea copiilor de la Mălușteni m-am simțit datoare să împart un zâmbet pe chipul copilașilor, deoarece sărbătorile lunii decembrie sunt menite să sădească dragoste în sufletele oamenilor și asta am încercat și eu să fac, implicându-mă în măsura putinței.M-am bucurat să văd copiii adunați la Biserică, să îi aud cântând colinde și consider că a fost o experiență plăcută, în ciuda drumului care ne-a pus la încercare. Consider că acțiuni de acest tip ar trebui organizate pentru copiii din diferite localități ăi acesta să fie doar începutul unor experiențe frumoase.”(Daniela Laura Lungu)

Împreună cu studenții Facultății de Arhitectură Navală si domnul profesor universitar Teodor Florin am plecat în zori spre Comuna Mălușteni, judetul Vaslui. După un drum plin de peripeții și anevoios, am ajuns la destinatie, o biserică veche de 203 ani. Aici eram așteptați de foarte mulți copii și enoriași ai bisericii. Am luat parte cu aceștia la slujba de duminică, după care am început sa împărțim cadourile mult asteptate acelor copii plini de entuziasm și recunoștiință. Bucuria care se citea în ochii lor era nemărginită și neprețuită, era aceeași bucurie pe care o simțeam noi pentru că puteam lua parte la un moment de neuitat. Îi rămânem recunoscători domnului profesor Teodor Florin pentru că ne-a dat ocazia să participăm la această activitate frumoasă și plină de emoții.”(Nicoleta Costea)

Ultimele articole