În dimineața zilei de marţi, 12 iunie a.c., Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a slujit Sfânta Liturghie în Capela Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

În omilia rostită cu acest prilej, Preasfinția Sa a explicat momentul în care Domnul Hristos a trimis pe ucenicii Săi spre a vesti Evanghelia:

„Când intrăm în casa semenilor noștri, să intrăm cu gândul ca pacea lui Hristos să troneze în inimile celor pe care îi căutăm. Să cercetăm dacă cei din casă au disponibilitatea sufletească, chemarea interioară, de a-L primi pe Hristos.”

De asemenea, Ierarhul Hușilor a insistat pe ceea ce ne desparte de Dumnezeu și ne împiedică în a-L mărturisi: „Toți suntem chemați să fim apostoli, să nu punem nimic mai presus de Hristos! Putem să ne lăsăm mintea întunecată de bani, și devii un om corupt. Și pe orice cale cauți să aduni câți mai mulți bani. Iar ei nu fac altceva decât să degradeze, prin modalitatea prin care îi obții, pe semenul tău, să îl consideri un obiect de tranzacție. Banii orbesc mintea unui om, și devine astfel un om corupt. Corupția materială are în spatele ei corupția de natură spirituală: ești un om schimonosit, desfigurat sufletește.(…)

Nu avem voie să punem nimic mai presus de realitățile spirituale. Când punem interesele noastre personale, meschine, mai presus de Hristos, El nu se lasă batjocorit. El Însuși îngăduie să vină mânia asupra noastră. Nu El ne pedepsește, ci ne pedepsesc faptele noastre murdare și ascunse.”

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Episcop Ignatie a mulţumit autorităţilor judeţene şi locale, precum şi conducerii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, pentru implicarea în viaţa Bisericii şi a oamenilor cu nevoi speciale, beneficiari ai instituţiei. De asemenea, a oferit, în dar, Sfântul Antimis, pentru capela de aici.

Ultimele articole