În prima duminică a Postului Naşterii Domnului, Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, a săvârşit Sfânta Liturghie în Parohia Brădeşti, Protopopiatul Bârlad, şi a hirotonit întru preot pe diaconul Olivian Arsene noul paroh al acestei localităţi.

În omilia rostită după citirea pericopei evanghelice, Ierarhul Huşilor a vorbit despre mutaţiile lăuntrice pe care le suferă un om ce îşi idolatrizează avutul: „omul care idolatrizează bogăţia devine un om care nu poate să dialogheze cu cei din jurul său, nu are capacitatea, darul, de a dialoga cu cei din jurul său. Bogatul nu dialoga, el doar vorbea cu sine. Cu alte cuvinte, el, idolatrizându-şi bogăţia, nu a făcut altceva decât să-şi supradimensioneze, să divinizeze egoul său. A devenit un egoist! Omul egoist are uşile sufletului închise! (...)

Atunci dai dovadă că eşti un om viu, că ai viaţă în tine, când dăruieşti celui de lângă tine! Când nu dăruieşti celui de lângă tine nimic din ceea ce ai tu, din puţinul sau, cu atât mai mult, din prisosul pe care ţi-l dă Dumnezeu, înseamnă că eşti un om mort, un om care te gândeşti numai la tine însuţi şi la egoismul tău!”

Totodată, Părintele Episcop Ignatie a făcut o radiografie a societăţii actuale, marcată de un consumism acerb:

„Evanghelia duminicii de astăzi cred că surprinde foarte bine societatea de consum în care trăim, meteahna lumii de astăzi: mănâncă, odihneşte-te, bea şi te veseleşte! Aceasta este esenţa societăţii  de consum! La aceste verbe se rezumă de multe ori şi viaţa noastră!

Daca noi vom gândi în logica acestui bogat, Dumnezeu va veni şi ne va spune la fel: „nebune, cui le vei lăsa pe toate cele pe care tu le-ai agonisit?” De aceea, cred că mesajul lui Hristos este să nu ne punem nădejdea în nimic din ceea ce ţine de lumea aceasta, pentru că toate sunt foarte trecătoare. Pe nimic nu putem fi siguri, nici pe sănătatea noastră, nici pe viaţa noastră. Cu atât mai puţin pe cele care ţin de cele materiale şi de care, din păcate, ne legăm cu toată fiinţa noastră, crezând că în ele constă viaţa noastră. (...)

Omul dovedeşte că trăieşte numai dacă daruieşte! Atunci devine om!  Dăruind, noi devenim oameni adevăraţi! Ţinând numai pentru noi, fiind zgârciţi, începem să ne dezumanizăm! Darul pe care îl faci celui de lângă tine, sau darurile pe care le primeşti şi tu le dai mai departe, sunt cele care te împlinesc ca om!”      

Hirotonind pe noul preot paroh al Parohiei Brădeşti, Preasfinţitul Părinte Ignatie a explicat celor prezenţi importanţa acestui moment, îndemnându-i să se manifeste cu toţii ca o comunitate vie şi să sprijine lucrarea Bisericii. De asemenea, a oferit, în dar, Sfântul Antimis.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire şi scrisorii pastorale adresate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române  tuturor credincioşilor în prima duminică a Postului Naşterii Domnului.